mandag den 13. august 2012

Anmeldelse: Hulebjørnens Klan (Jordens Børn #1)

Titel: Hulebjørnens Klan
Org. titel: The Clan of the Cave Bear
Serie: Jordens Børn
Forfatter: Jean M. Auel
Forlag: Rosinante & Co. Samleren
Sider: 542
Sprog: Dansk

Fra forlaget: Det første bind i Jean M. Auels berømte serie Jordens Børn, om pigen Ayla og hendes oplevelser i istiden for cirka 25.000 år siden. Ved et jordskælv bliver Ayla forældreløs, men møder siden en klan af neandertalere. De er små, tætte og med flade pander, mens Ayla er høj og lys. Da den brutale leder tvinger den fjortenårige Ayla til at forlade klanen, tager hun alene af sted over de øde stepper i et uvejsomt landskab nær de mægtige gletsjere, indtil hun kommer til hestenes dal.

Anmeldelse: Jeg tror efterhånden alle ved, at historiske romaner bare ikke lige er min kop te. Jeg vil så gerne, men det fungerer bare aldrig rigtig. Nu blev jeg enig med mig selv om at slå et par fordomme ihjel, og derfor var jeg ude og låne denne bog af min mormor. Man har jo efterhånden hørt en hel del om serien. Jeg tror der gik omkring tre sider, så var jeg hooked. Hvor er jeg glad for, at jeg fik kæmpet mig gennem bogen. Og kæmpet er bare så forkert et ord, for det var faktisk en fornøjelse. Er glad for jeg gav den en chance. Det var virkelig en stor oplevelse.
Sproget skulle jeg lige vænne mig til, der var mange lange beskrivende passager, men da jeg var ovre de første to-tre stykker af slagsen, så var det faktisk ikke noget der generede mig. Normalt er jeg også en sucker for masser af direkte tale og det var der heller ikke just meget af, men alligevel blev jeg fanget.
Persongalleriet er stort og jeg havde lidt svært ved at holde styr på dem allesammen, men som tiden gik begyndte jeg at holde af dem. Uba, Iza og sågar Broud, som jo nok er en karakter, man burde hade. Alligevel synes jeg der var noget over ham som gjorde, at jeg holdt lidt af ham.
Handlingsmæssigt følte jeg ikke der manglede noget, langt det meste blev dækket ind og en masse spørgsmål blev besvaret, men selvfølgelig opstod der også et par nye, som jeg dog er sikker på vil blive besvaret i seriens øvrige bøger. Jeg er i hvert fald rigtig glad for, at det her kun var bog et, for så er der heldigvis masser af sider inden jeg er færdig med serien!

Karakter: 5/5

3 kommentarer:

Nikoline sagde ...

Jeg har også selv et ambivalent forhold til historiske romaner, og jeg har hafte kigget på den dér klan-serie, uden hjelt at blive enig med mig selv, om det er nogen god idé.

Nikoline sagde ...

Det bliver nok en gang i den sene fremtid så, nu hvor jeg skal starte på universitet tror jeg, at der bliver nok at læse, og ikke mindst at bruge penge på i den forbindelse. Kan du evt. nævnte tre gode og tre dårlige ting om bogen?

Nikoline sagde ...

Det lyder rigtig lovende det med naturen; at den næsten bliver en karakter i sig selv. Det er også noget af det, som jeg holder så meget af ved Tolkiens bøger. Har du læst Ringenes Herre?