lørdag den 18. februar 2012

For min søsters skyld - film vs bog?

Egentlig burde jeg anmelde bogen, fordi den er en del af min must-read udfordring. Jeg ved bare ikke rigtigt, hvad jeg skal sige og mene. Jeg har givet bogen 5/5 stjerner på goodreads, men er ikke sikker på, om det er rigtigt. Jeg var vild med bogen, som man nu kan være, når emnet er noget så stort og alvorligt. Da jeg kom til slutningen, vendte det desværre. Synes det var den ringeste slutning man kunne forestille sig - typisk forfattere at gøre noget sådant. Vil selvfølgelig ikke sidde her og afsløre det, for jeg der ikke har læst bogen og set filmen :)
Filmen derimod, føltes langtrukken og fremstillede virkelig Anna som en forkælet møgunge (sagt med glimt i øjnene). Det føltes så forkert i forhold til bogen. Slutningen derimod, den var jeg glad for :) Den endte, som jeg synes det passer bedst til historien. 
Skal jeg absolut anbefale noget, så bliver det bogen. Bare spring de sidste 20 sider over og se det sidste kvarter af filmen ;)

I får lige et par ord med om filmen - bogens handling er stort set det samme, indtil slutningen:
Hvad er familiesammenhold? Nick Cassavetes, der har instrueret The Notebook og John Q, beviser igen sin fornemmelse for historier om dybe, menneskelige relationer i denne inspirerende film om en kærlig familie, der udfordres og forenes af et barns sygdom. Cameron Diaz, Abigail Breslin og Alec Baldwin er med til at skabe en fantastisk stemning i fortællingen om den 11-årige Anna Fitzgerald, der er født til at være donor for sin ældre, leukæmiramte søster, men som nu kræver retten til selv at bestemme over sin egen krip. Hendes kamp for frihed til at vælge truer med at splitte familien, men er måske det første skridt mod virkelig tilgivelse, værdighed og familiesammenhold.

6 kommentarer:

Navnløs sagde ...

Det er den bedste bog jeg nogensinde har læst. Sad og hulkede mig igennem slutningen!
Var SÅ skuffet over filmen, for synes bogen var meget mere smuk og slutningen, den kan jeg meget bedre lide end den i filmen som er ALT for Hollywood agtig og forudsigelig. Der er så mange ting, som de har ændret i filmen - så meget at jeg næsten vil sige, at det ikke er samme historie.
Men som sagt, bogen er klart at foretrække, hvis du spørg mig. :-)

Unknown sagde ...

Jeg har kun set filmen og ikke læst bogen og jeg vil da lige tage filmen lidt i forsvar... Jeg syntes der er en dejlig tudefilm. De to søstre spiller godt og troværdigt, jeg tuder sku hver gang...

Jeg syntes ikke at nogen af pigerne udstilles som forkælede (tja, jeg græder jo lige så meget over den syge søster som hende, der er rask) Det er en barsk og meget moralsk interessant emne, og bare det at sådan et emne bliver tilgængeligt på film er stort (tænk lige på hvor mange der aldrig læser noget der er længere end Metro express)

Jeg håber ikke, at de som læser med her føler sig afskrækket fra hverken bog eller film, for de har hver deres kvaliteter...

Emma sagde ...

Ved du hvor man kan få fat i bogen på dansk? :-)

Majasol sagde ...

Jeg må sige, at jeg foretrækker filmen fremfor bogen. :)

Irene E. Jensen sagde ...

Emma - Nej, jeg tror nok den er udsolgt fra forlaget :/

Anonym sagde ...

Jeg har bogen og sender den gerne til Emma.