søndag den 29. januar 2012

Anmeldelse: Nightshade

Titel: Natskygger
Org. titel: Nightshade
Serie: Nightshade #1
Forfatter: Andrea Cremer
Sider: 412
Sprog: DanskFra forlaget: Jeg listede hen mod drengen.
Han stønnede tungt, og hans ansigt var fortrukket af smerte og rædsel.
Bjørnens kløer havde revet dybe flænger i hans lår og bryst, og blodet flød stadig fra sårene.
Det var en dreng på min egen alder: sytten, måske atten år gammel.
Jeg kan ikke lade ham dø ...
Men det vil betyde, at jeg vil bryde med Vogternes love ...


Jeg skiftede skikkelse uden at tænke over det.
Drengen spærrede øjnene op, da den hvide ulv, der havde betragtet ham, ikke længere var et dyr, men en pige med gyldne øjne og hvidblond hår.


Anmeldelse: Menneske møder overnaturlig skabning og sød musik opstår. Overnaturlig skabning er fanget i trekantsdrama. Har vi set det før? Ja! Er der noget nyt i det denne gang? Nej! Den her bog er bygget op af klichéer og det er rigtig ærgerligt! "Don't judge a book by it's cover," siger man, men det gjorde jeg. Jeg købte i sin tid bogen pga. dens smukke ydre. Det har jeg fortrudet nu. Lige så smuk bogen er udenpå, lige så kedelig er den indeni.
Allerede halvvejs i bogen, ved man hvem offeret ender med at blive. Så skal man altså bare lige tygge sig igennem en masse sider først. Bevares, så var den da heller ikke værre. Er man ny ud i ungdomslitteratur med et overnaturligt præg, vil man sikkert også sætte pris på denne bog. Selv fik jeg den tanke, at Cremer prøver at malke penge på andres idéer. Lad mig lige slå fast, at jeg ikke tror det er sådan! Tanken slog mig bare :)
Karaktererne trak desværre heller ikke op, jeg var ret ligeglad med dem. Det der interesserede mig mest, var Callas lillebror Ansel og hans måske-måske ikke forhold til hendes veninde Bryn. Desværre fik man aldrig rigtig svar på, hvad der skete med dem.
Potentialet i denne bog var der, men blev ikke udnyttet helt til fulde. Og idéen med at følge det hele fra en ulvs synsvinkel, den var jeg begejstret for.

Skal jeg læse de næste bøger i serien? Ja. Jeg er den slags menneske, der ikke bryder sig om, at have én bog fra en serie stående, uden også at have resten. Og så kan man jo håbe de bliver bedre. Jeg har bare fået nok af bøger, der handler om det samme. Desværre.


Karakter: 2/5

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

jeg havde faktisk kigget på den, men var ikke sikker, så godt indlæg :)

Andra sagde ...

Jeg er enig med dit syn på bogen, og jeg ville sådan ønske, at den havde været bedre! I modsætning til dig har jeg dog ingen planer om at fortsætte med at læse resten af bøgerne, for denne her var skræmmende dårlig. Øv.

Dyreglad-pige sagde ...

Hold da op hvor er din header godt nok fin(:

Du er velkommen til at kigge forbi min blog og forbi min give away(:

www.dyreglad-pige.blogspot.com