lørdag den 28. januar 2012

Biblioteket #1

Så har jeg igen været på biblioteket.


Riordan, Rick: Lyntyven (Percy Jackson #1)

Tolvårige Percy Jackson er på vej til at blive smidt ud af endnu en skole – der er et lille problem med, at han har pulveriseret sin matematiklærer. Præcis hvad der skete, kan han ikke helt forklare, men det er heller ikke første gang, at besynderlige ting sker omkring ham.
Det begynder dog at give noget mere mening, da Percy efter en dramatisk flugt ender i den noget anderledes feriekoloni, Halvblodslejren. Her møder han til sin forbløffelse væsner, der kun burde optræde i bøger om græsk mytologi, og i de højere luftlag er de gamle guder endog særdeles levende. Og vrede. Overguden Zeuz’ lyn er nemlig blevet stjålet, og Percy er den hovedmistænkte.
Han har nu ti dage til at bevise sin uskyld, og sammen med to venner sætter han af sted tværs over USA i jagten på tordenkilen. Men mange har interesse i at stoppe ham, og farer lurer de mest uventede steder. Oven i det har Oraklet advaret ham om forræderi fra allernærmeste hold … 


Gale guder, sjove satyrer og en helt, der holder helt frem til sidste side.


Lyntyven er første bind i serien om Percy Jackson og olymperne


Colfer, Eoin: Artemis Fowl (Artemis Fowl #1)

De fleste kender Artemis Fowl, men ved de egentlig, hvordan det unge geni begyndte sin kriminelle løbebane?


I denne første historie om Artemis hører vi om, hvordan han opdagede feernes underjordiske verden og besluttede sig for at udnytte sin viden til at samle masser af rigdomme. Uden at tøve lagde han sig ud med en hær af bevæbnede og farlige feer, pruttende dværge og ekstremt avanceret teknologi. Vi møder også Butler, Artemis´ kampsportstrænede livvagt, der viser sig at være en god hjælp under kidnapningen af kaptajn Holly Short fra Nedre Imperiums Sikkerhedspoliti og de efterfølgende kampe.


Picoult, Jodi: For min søsters skyld
Den 13-årige Anna er sat i verden af kærlige forældre, genetisk udvalgt til at kunne levere "reservedele" til sin leukæmiramte storesøster Kate. Da hun siger stop, vælder hele familiens kaotiske tanker og fortielser frem.


Saint-Exupéry, Antoine de: Den lille prins
Eventyrfortælling om forfatterens møde med den lille prins fra en fjern planet.
De to sidste bøger, For min søsters skyld og Den lille prins, er til min læseudfordring.

4 kommentarer:

Xenia sagde ...

Jeg har set Percy Jackson og Lyntyven som film, og den var egentlig ret fin - det hjælper jo nok også på det, at jeg altid har været begejstret for den græske mytologi :) Og Den Lille Prins er jeg sikker på, at du vil blive glad for - jeg læste den både på dansk og fransk, da jeg boede et halvt år i Bruxelles, og det er virkelig en smuk historie!

Piskeriset sagde ...

Hehe - den første har jeg netop lånt som lydbog, så den kaster jeg mig snart over :-)

Den lille Prins er en utrolig sød og tankevækkende historie, som du kan glæde dig til.

Artemis-bøgerne brugte min bedre halvdel og jeg som oplæsningsbøger for nogle år siden. Tror vi har læst de tre første, og de er faktisk ganske underholdende. Vi bør se at få læst de efterfølgende, for der er jo kommet en del i serien efterhånden.

Sabrina sagde ...

Har selv lyntyven stående på min bogreol. Glæder mig til at læse den. Jeg ELSKER altså at læse bøger! Hæhæ...

Forresten, kan godt lide dit nye toplogo

Sascha Jensen sagde ...

Skøn blog :

Dejlig bog ELSKER DEN ;)