fredag den 25. november 2011

Anmeldelse: Sandheder og løgne

Titel: Sandheder og løgne
Org. titel: ---

Serie: Sandheder og løgne #1
Forfatter: Mette Julin
Sider: 345
Sprog: Dansk


Fra bagsiden: "Det er for dit eget bedste, Søs," forsøgte Philip.
Mit eget bedste?" fnøs jeg hånligt. "Nej, det er for jeres eget bedste. Hvor må det have glæder jer, endelig en grund til at ødelægge mit forhold til Oliver. I er simpelthen de største røvhuller i verden!"


Jason sprang op af sofaen. Heldigvis var bordet imellem os.
"Så stopper du, lige med det samme. Tror du ikke du bare et enkelt sekund skulle overveje, hvem du egentlig skal rette din vrede imod?"

Jeg skulede til ham. "Det har jeg allerede gjort. Jeg taler aldrig til jer igen."Efter forældrenes død vokser Charlotte op sammen med sine to ældre brødre, Jason og Philip. Charlotte er deres øjesten og lever overbeskyttet, indtil den dag hun starter på gymnasiet, møder Oliver og begynder at rive sig løs.
Langsomt begynder alt at gå skævt, da hendes brødre forbyder hende at se Oliver, hendes første kærlighed.

Min mening: Jeg ved ikke hvad det er, men det er noget her. Mette Julin har fat i noget, der bare er helt rigtigt. Med mine 21 år falder jeg nok lidt uden for den tiltænkte målgruppe, men det skal nu ikke afholde mig fra at være begejstret. Og hvis jeg nu skal være helt ærlig, så forstår jeg det egentlig ikke helt selv. Sproget var meget simpelt, så det var ikke lige dét der imponerede mig. Handlingen var heller ikke rigtig ny for mig, der er skrevet masser af bøger om teenage oprør før. Alligevel er det her en af de bøger om det emne, jeg vil huske i lang tid fremover.
Én ting kan jeg dog sætte fingeren på. Titlen. Jeg forventede en masse familiehemmeligheder på baggrund af titlen, men på lige netop det område, blev jeg skuffet. Jeg følte generelt ikke der var de store sandheder/løgne i bogen. Ikke nok til at kalde bogen sådan i hvert fald.
Man skulle relativt langt ind i bogen, før der for alvor begyndte at ske noget, men lige netop i den her bog, synes jeg ikke det gjorde noget. Igen, jeg ved ikke hvorfor.
Når det så er sagt, så kommer Mette virkelig godt fra start med denne her bog. Jeg glæder mig allerede til at læse toeren. Og når jeg ikke lige kan hive et kort frem og sige, at det er netop det, der gør, jeg var glad for bogen, så må jeg jo erkende, at nogen gange er der bare bøger man bliver glad for uden grund. Man kan sige, jeg burde giver højere karakter, men jeg er ikke sikker på, hvad den høje karakter så skulle stå for...
Denne bog er stærkt anbefalet min 12-årige søster, jeg er sikker på hun vil få noget ud af den også :) Og toeren er reserveret til mig selv på biblioteket.

Karakter: 3,5/5

1 kommentar:

Mette Julin sagde ...

Hej Irene

Tusind tak for din anmeldelse. Pudsigt nok er du langt fra den eneste, der efter at have læst S&L har meddelt, at de ikke helt kan sætte en finger på hvad der egentlig fangede, blot at det er en bog der længe efter kørte i baghovedet :-).
Den med titlen er dog ny for mig, og det var den, der lige gav mig lyst til at smide dig en bemærkning/hilsen. For skal jeg være ærlig, så var det her nr. 4 eller 5 titel ud af en desperat kamp for at finde titLEN. Oprindeligt kaldte jeg bogen "Brødre og Søster", men da der allerede var en bog på markedet kaldet "Søster og brødre", blev jeg enig med forlaget om at droppe den. Næste bud var "Mellem to brødre", men den ville lægge op til, at det var et kærlighedsdrama, hvor Lotte ikke kunne vælge mellem to brødre i kæresteregi.
Så var næste bud (K)ærlighed, men forlaget havde lidt skidt erfaring med brug af () i titler efter Dennis Jürgensens (H)ård havde givet en del søgningsproblemer i bibliotekernes databaser. Og til sidst var der gået så langt tid, at vi måtte skære igennem og vælge, hvad der ellers lige lå for. Uden at afsløre for meget kan jeg dog nævne, at jeg tror du vil finde at bog 2 vil passe bedre med sin titel end bog 1.
God fornøjelse - jeg glæder mig til at høre din mening om fortsættelsen :-).

Venlig hilsen
Mette Julin