søndag den 13. januar 2013

Anmeldelse: The Magician's Nephew (Chronicles of Narnia #1)
Titel: The Magician's Nephew
Org. titel: ---
Serie: Chronicles of Narnia
Forfatter: C. S. Lewis
Forlag: HarperCollins
Sider: Ca. 100
Sprog: Engelsk

Fra forlaget: When Digory and Polly are tricked by Digory's peculiar Uncle Andrew into becoming part of an experiment, they set off on the adventure of a lifetime. What happens to the children when they touch Uncle Andrew's magic rings is far beyond anything even the old magician could have imagined.
Hurtled into the Wood between the Worlds, the children soon find that they can enter many worlds through the mysterious pools there. In one world they encounter the evil Queen Jadis, who wreaks havoc in the streets of London when she is accidentally brought back with them. When they finally manage to pull her out of London, unintentionally taking along Uncle Andrew and a coachman with his horse, they find themselves in what will come to be known as the land of Narnia.

Anmeldelse: Jeg har valgt at dele anmeldelsen af min The Chronicles of Narnia bog op. Det er jo trods alt syv fortællinger.

Jeg var super begejstret allerede fra første side. Der hersker ingen tvivl om, at det her er en børnebog, men det betyder jo bare, at der sker en hel masse på hver eneste side. Den første Narnia fortælling er sprængfyldt med handling. Det var på ingen måde, hvad jeg forventede. Det var så meget mere. Jeg havde en del forventninger, og alle blev de indfriet. Det er en fortælling, der indeholder de klassiske temaer fra børnebøger; venskaber, hvordan man behandler andre, at tro på sig selv. Alligevel blev jeg helt varm om hjertet af at læse om det.

Sprogligt befinder vi os på et niveau, hvor alle kan være med. Det var medvirkende til, at jeg elskede bogen så meget. Der var lige et par gange hen mod slutningen, hvor jeg synes beskrivelserne tog overhånd og blev lige lange nok, men ellers var der ingen problemer.

Karaktererne. Åh, hvad kan jeg sige. Polly var da bare helt fantastisk! Jeg kunne se hende for mig, med sine lyse fletninger og fine prinsessekjole. Og Digory i smækbukser og med den der typiske "jeg kan det hele"-drenge attitude. Jeg kunne se for mig, hvilke narrestreger de to sammen kunne finde på og er bare glad for, jeg ikke er deres barnepige. Jeg fik lyst til at lære dem endnu bedre at kende. Samtidig var de voksne karakterer beskrevet som et barn ser dem (tror jeg...) og det gav bogen den humor, jeg også synes den har.
Alt i alt er jeg i hvert fald begejstret og der skal ikke herske nogen tvivl om, hvilke bøger mine egne børn skal  have læst højt når den tid kommer ;)

3 +'er: 
- Polly
- Digory
- Den magiske verden der udfolder sig fra første side

3 -'er:
- Beskrivelserne
- Der var ingen, der læste denne bog højt for mig. Det havde ellers sat prikken over i'et ;)
- At det er slut med Polly og Digory (as far as I know...)

Karakter: 4/5

4 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Iiih - jeg har den samlede bog stående og har flere gange lovet mig selv, at jeg snart skal læse historierne igen. Nu får jeg rigtig meget lyst til at hive bogen frem og gå i gang :-)

Sidsel sagde ...

Ja, er virkelig en dejlig verden Lewis tager os med ind i. Har selv læst (og anmeldt) de tre første, og dit indlæg huskede mig lige på, at jeg snart må igang med den næste :)

Eeyorenyk sagde ...

Ak, sådan havde jeg det i efteråret da min træningsrytme røg. Og hader at jeg nu skal starte forfra igen, men jeg er jo selv skyld i det. Glæder mig til det er blevet en mere fast del af hverdagen og jeg igen glæder mig til at komme af sted, sådan rigtigt. Og ikke bare til at være færdig. ;)

Anonym sagde ...

Hehe okay lidt sjovt, for jeg synes at det lige er omvendt :D