tirsdag den 18. december 2012

Top ti tirsdag: Top ti 2012Top Ten Tuesday is an original feature/weekly meme created here at The Broke and the Bookish. This feature was created because we are particularly fond of lists here at The Broke and the Bookish. We'd love to share our lists with other bookish folks and would LOVE to see your top ten lists!

Each week we will post a new Top Ten list  that one of our bloggers here at The Broke and the Bookish will answer. Everyone is welcome to join. All we ask is that you link back to The Broke and the Bookish on your own Top Ten Tuesday post AND add your name to the Linky widget so that everyone can check out other bloggers lists!

Vi er snart ved vejs ende i det 2012 og derfor er denne uges liste en top ti over årets favoritter. Jeg har været gennem gode og dårlige bøger, sjove og alvorlige. Jeg har forelsket mig i nye hovedpersoner, mens jeg har bandet af andre. Jeg har læst lange bøger, korte bøger, ungdomsbøger, voksenbøger, digtsamlinger og historiske romaner. Jeg har været lidt omkring det hele. Det gør på ingen måde denne top ti lettere at lave, men jeg vil alligevel komme med et bud. Som altid vil det være i vilkårlig rækkefølge.

1) Blomsternes hemmelige sprog af Vanessa Diffenbaugh - En af de første bøger jeg læste i år. Og en af de bedste. Det er fantastisk når man åbner en bog og ikke forventer noget, og så får man bare Paradis udfoldet for sine hænder. En virkelig smuk bog, både udenpå såvel som indeni. Jeg synes, den er alt, alt for overset. Den er i hvert fald blandt mine favoritter, både for 2012, men bestemt også helt generelt. Smukt, smukt, smukt.

2) Pushing the Limits (Pushing the Limits #1) af Katie McGarry - Et billede siger mere end tusind ord. Kig dog lige på det cover! Desværre har min britiske udgave et noget andet og mere kedeligt (læs: grimt) cover. Jeg nød denne bog til fulde og ser med længsel frem mod anden bog i serien.

3) Bared to You (Crossfire #1) af Sylvia Day - Erotik er kommet på bordet i år og jeg kastede mig efter længere tids overvejelse over denne bog og hvilken oplevelse det var. Jeg var meget tilbageholden inden jeg gik i gang, forventningerne var et sted helt nede under Jorden og måske var det med til, at jeg blev så super begejstret for bogen. 

4) For min søsters skyld af Jodi Picoult - Nogle bøger motiveres vi til at læse, fordi vi føler, den behandler et emne, der står os nær. Sådan havde jeg det med denne bog. Nogen kan måske huske jeg nævnte, at jeg var træt af slutningen. Det er jeg sådan set stadigvæk, men jeg synes alligevel, at måden bogen tog temaet op på, var rigtig god og derfor er den alligevel havnet her på årets top ti. Jeg tænker stadig af og til på den.

5) Vampyrkongen (Black Dagger Brotherhood #1) af J. R. Ward - Min anmeldelse af denne bog, viser ikke helt, hvor begejstret jeg var. Og dog. Dette er en af den slags bøger, hvor jeg egentlig ikke var heeelt imponeret lige da jeg var færdig, men som tiden er gået, er jeg blevet mere og mere glad for den. 

6) Catching Fire (The Hunger Games #2) af Suzanne Collins - Jeg fik læst hele trilogien i år, min favorit var helt klart Catching Fire. Jeg er ikke helt klar over, hvorfor. Der var bare en helt anderledes følelse end med de to andre. Og hey! 2013 er lige om hjørnet; det betyder Catching Fire i biograferne. Ja ja, først i november, men det er da stadig 2013. Jeg glæder mig.

7) A Game of Thrones (A Song of Ice and Fire #1) af George R. R. Martin - Så mange personer og steder at holde styr på. Man kan let få sig en grum hovedpine, hvis ikke man er i rette stemning. Alligevel en af årets store læseoplevelser. Det er ikke tit, man får fat i en bog på 700+ sider, der er fyldt med handling på hver og en side. Men jeg kan mærke, at jeg er nød til at genlæse denne, inden jeg fortsætter på resten af serien, for der sker simpelthen alt for meget, til at jeg kan huske det hele i så lang tid.

8) Stadig Alice af Lisa Genova - Jeg forventede mig ikke meget udfra bogens omtale, men når jeg så kiggede på coveret, så var jeg helt sikker på, at denne bog ville være smuk. Og det var den. Jeg ligger helt sikkert ikke i målgruppen for bogen, men alligevel fik jeg en masse ud af den og det er jo netop beviset på, at man af og til skal samle bøger op, selvom man ikke tror, man er målgruppen. Man kan få et hav af gode oplevelser på den måde. Det var sådan jeg havde det med denne bog.

9) En flænge i himlen af John Green - I år sagde jeg hej til John Green. Hans nyeste bog i hvert fald. Det var et hyggeligt møde fyldt med masser af tårer. Jeg har aldrig grædt gennem 50 sider af en bog før, men der er jo en første gang for alting. Hyggeligt er måske et forkert ord at bruge om det, smukt er nok mere på sin plads. Så meget varme og humor og så mange tårer. I hvert fald skal man have lommetørklæderne parat!

10) Ravkikkerten (Det gyldne kompas #3) af Philip Pullman - Det tog mig en rum tid at læse denne serie færdig, men endelig, endelig, endelig fik jeg gjort det. Ville dog ønske, jeg stadig havde et par bøger endnu. Det var en fantastisk slutning på serien. Først var jeg af den holdning, at det var lidt letkøbt, men nu bagefter, så kunne det bare ikke have sluttet på andre måder.

1 kommentar:

Frk. Hyms sagde ...

Øv, at den britiske udgave a 'Pushing the limits' er så grim! Den lyder ellers rigtig god, men hold nu op, hvor er den ikke pæn. Jeg vil have US versionen!