tirsdag den 9. oktober 2012

Top Ti Tirsdag: Bøger jeg burde have læst
Top Ten Tuesday is an original feature/weekly meme created here at The Broke and the Bookish. This feature was created because we are particularly fond of lists here at The Broke and the Bookish. We'd love to share our lists with other bookish folks and would LOVE to see your top ten lists!

Each week we will post a new Top Ten list  that one of our bloggers here at The Broke and the Bookish will answer. Everyone is welcome to join. All we ask is that you link back to The Broke and the Bookish on your own Top Ten Tuesday post AND add your name to the Linky widget so that everyone can check out other bloggers lists!

Denne uges tema er frit, dvs. man skal vælge et fra en tidligere uge. Jeg har valgt at lave en top ti over bøger, jeg ikke helt forstår, jeg ikke har læst endnu. Og egentlig skammer jeg mig også lidt over det...
Som vanligt er listen i vilkårlig rækkefølge.

1) Ringenes Herre trilogien af J. R. R. Tolkien - Ja, jeg ved det godt... Skal nok gå over i skammekrogen!

2) Stolthed og fordom af Jane Austen - Ja, ups igen. Til mit forsvar vil jeg gerne sige, at det altså er min plan at læse den....engang!

3) Narnia fortællingerne af C. S. Lewis - Det bliver kun endnu pinligere af, at bogen faktisk står på min reol...

4) Kaninbjerget af Richard Adams - Det her tema skulle vist snarere have heddet "bøger jeg er flov over ikke at have læst."

5) Kafka på stranden af Haruki Murakami - Ja, der er mange værker af Murakami jeg gerne vil læse, men man skal vel starte et sted...

6) Millennium trilogien af Stieg Larsson - Jeg startede faktisk på Mænd der hader kvinder engang. Fik læst 50 sider. Det var inden jeg for alvor begyndte at læse. Nu er bøgerne på min ønskeseddel.

7) Jordens søjler af Ken Follett - Jeg har fået blod på tanden i forhold til historiske romaner, og har ladet mig fortælle at Follets fortællestil er noget for sig selv.

8) Da Vinci mysteriet af Dan Brown - Nu hvor jeg endelig har læst første bog i serien om Robert Langdon, så har jeg jo ikke rigtig nogen undskyldning for ikke at læse videre. Jeg burde have læst den for længst jo!

9) Eragon af Christopher Paolini - Ja, det er da vist også en serie der er blevet hypet lidt, men jeg føler virkelig, jeg burde have givet den et forsøg for længst.

10) Håndbog for vakse galakse-blaffere af Douglas Adams - Åh ha. I stedet for at sidde her og udlevere mine litterære pinligheder, så burde jeg jo komme igang med denne bog!

4 kommentarer:

Anne sagde ...

Kaninbjjerget er såååå god!

Ditte sagde ...

Jeg er næsten lige ved at være færdig med Stolthed og Fordom, og den er da meget sød.

SanneBogorm sagde ...

Der er mange af dem jeg også gerne vil have læst! Og de står på min liste!
Men Narnia kan jeg godt anbefale. De er rigtig hyggelige og gode og tage en gang i mellem. Personligt kunne jeg ikke læse alle historie på én gang, så læs gerne noget andet ind i mellem nogen af historierne, hvis du kan det :)
Og Mænd der hader kvinder er også kanon god, men den første er lidt svær at komme igang med!

En snob sagde ...

Surfede lige bogblogs og rendte ind i din.

Nu er jeg efterhånden så gammel en mand, så jeg ikke ligger under for pligtlæsning. Samtidig har jeg med mindst en bog om ugen læst pænt mange bøger og synes godt, at jeg kan tillade mig at vurdere forfatterne i forhold til hinanden. Og jeg tør også gå mod strømningerne og råbe, at Kejseren ikke har tøj på.

Derfor hold dig langt væk fra Dan Brown. Det er underlødig litteratur. Genren er der intet galt med, læs hellere Umberto Eco's Rosens Navn, som netop startede denne genre. Det eneste Brown har gjort, er at sænke lixtallet, hvilket så mangedoblede oplagstallet. Og med skam har jeg spildt min tid på den!

Murakami er skøn! Ganske enkelt, jeg vil ikke sætte ord på ham, det er mit ordforråd for fattigt til!

Tolkien er overvurderet! Meget! Han har skabt et fantastisk univers, men nogen stor forfatter er han altså ikke. Dette er en af de undtagelser, hvor film(ene) er bedre end bogen.

Et par snobbede hilsener

Alt Godt

Per