fredag den 14. september 2012

Anmeldelse: Me Before You
Titel: Me Before You
Org. titel: Me Before You
Serie: ---
Forfatter: Jojo Moyes
Forlag: Penguin
Sider: 482
Sprog: Engelsk

Fra forlaget: Lou Clark knows lots of things. She knows how many footsteps there are between the bus stop and home. She knows she likes working in The Buttered Bun tea shop and she knows she might not love her boyfriend Patrick.

What Lou doesn't know is she's about to lose her job or that knowing what's coming is what keeps her sane.

Will Traynor knows his motorcycle accident took away his desire to live. He knows everything feels very small and rather joyless now and he knows exactly how he's going to put a stop to that.

What Will doesn't know is that Lou is about to burst into his world in a riot of colour. And neither of them knows they're going to change the other for all time.

Anmeldelse: Bogen bliver fremstillet som en super romantisk chick-lit bog og intet kunne være mere forkert! Bevares, der er da romantik, men det spiller en overraskende lille rolle. Det handler mere om livet, når man er bundet til en kørestol, fordi man er paralyseret (frit oversat fra "quadriplegic"). Om de små glæder man har, om at gøre tingene, før det er for sent. Ja, tænk i PS. Jeg elsker dig. Det er lidt derhen af.  Der bliver behandlet en masse forskellige temaer: søskendeproblemer, kæresteproblemer, problemer med at bo ved sine forældre som 26-årig, problemet når man vil redde verden, at bestemme over sit eget liv og sidst men ikke mindst at udvikle sig som menneske.
Bogen er hovedsageligt fortalt gennem Lous synspunkt, men enkelte kapitler bliver fortalt fra andre karakterer og det giver et dejligt break i bogen. Sproget der bliver brugt, er let som vi kender det fra chick-lit, men jeg må krybe til korset og indrømme, jeg ikke fik 100% fat i de medicinske terminologier, men det var ikke noget, der var forstyrrende for forståelsen.
Persongalleriet var herligt og let at finde rundt i. Jeg kunne dog godt have brugt lidt mindre pasager omkring Lous liv hos forældrene. Det føltes ikke altid lige relevant for historien.
Og lad mig sige det med det samme: Jeg græd. Gennem 25 sider sad jeg med papir og prøvede at undgå at søbe bogen til i salte tårer. Nøj, det er svært at læse når man græder så meget. Jeg kunne bare ikke lade vær'. Hvis I ikke vil kigges mærkeligt på, så skal I nok ikke læse bogen offentligt ;o) Så er det i hvert fald slået fast!

3 +'er: 
- Slutningen (nej, I får den ikke ;))
- Den rutchetur man bliver sendt ud på.
- En anderledes og lidt dybere chicklit.

3 -'er:
- Coveret. Det præsenterer slet ikke bogen som det bør.
- For mange sideløbende irrelevante handlingsforløb.
- Kapitel 27. Det føltes bare...malplaceret.

Karakter: 4/5

1 kommentar:

Jannie sagde ...

Jeg har nomineret dig til en liebster blog award, tjek den ud her; http://etskridtfralivet.blogspot.dk/2012/09/liebster-blog-award.html