søndag den 12. august 2012

Let the adventure begin

Jeg er en planlægger. Jeg ville planlægge mig ud af alting, hvis jeg kunne. Jeg har det simpelthen bedst, når der er styr på alting og jeg ved, hvad jeg skal hvornår. Spontanitet gør mig nervøs og usikker. Jeg føler, jeg mister kontrollen og det er selvfølgelig noget, jeg prøver at undgå.
I sidste uge var jeg lidt væk hjemmefra, og da jeg kom hjem var det med en pludselig opstået følelse af, at jeg havde lyst til at være alene. At kunne lukke min dør og bare være lidt i fred. Det kan jeg selvfølgelig også godt, men det betyder jo ikke, at jeg ikke bliver forstyrret; så kommer min søster lige og banker på og vil snakke, så kommer min mor og skal have hjælp til et eller andet på computeren osv. Det er altsammen også rigtig hyggeligt, men nu er det bare for meget. Jeg har det rigtig godt med at bo hjemme, vi skændes ikke ret meget mere, det er billigt, det er trygt og det er godt. Da jeg vendte hjem mandag, var det bare nok. En pludselig trang til at flytte hjemmefra var opstået.
Tirsdag satte jeg mig så ned for at undersøge mulighederne for at flytte til Aarhus og undersøgte priserne på små lejligheder. I fredags var jeg oppe og snakke med skolen og der var plads, så i morgen starter jeg med at læse i Aarhus. Det var en tanke der kom ud af det blå, i virkeligheden ikke særlig velovervejet til at starte med og faktisk temmelig spontant, men ikke desto mindre, så føles det rigtig fedt. Det kribler i maven for at komme til en ny by og få en ny start på voksenlivet.

Jeg er foreløbig skrevet op til 25 forskellige lejlighedstyper, men jeg har så også valgt at være ret åben. Selvom jeg jo meget gerne vil have et sted med "rigtigt" køkken (dvs. komfur, ikke bare to kogeplader), så er min udlængsel så stor, at jeg har været nød til at gå på kompromis med det. Vi vil vel også allesammen gerne have mest muligt ud af pengene, men jeg har sænket mine krav til et minimum, men hvor jeg stadig tror på, jeg vil blive tilfreds. Et af stederne har ret kort ventetid; 1-3 måneder. Og fordi jeg ikke bor i Aarhus i forvejen, får jeg fordele på ventelisten. Jeg håber rigtig meget på at få det sted, også fordi der faktisk hører en lille have til. Det ville jo være temmelig lækkert.

Jeg er glad for, jeg tog det spontane skridt og ikke tænkte så meget over det, men bare gjorde det. Det føles tilmed godt i maven, i hovedet og i hjertet. Hvad mere kan man så forlange?

4 kommentarer:

Kathrine sagde ...

Det lyder spændende. Hvad skal du læse?

Der er altså også et eller andet ved at få sit helt eget. Et sted hvor man selv bestemmer det hele. Også selvom det er småt og ikke har alle de gode ting man kunne ønske sig. Jeg startede i en et-værelse med to kogeplader og uden ovn. Det fungerede fint og jeg var bare glad for at det var mit.

Held og lykke med det hele.

Marie sagde ...

Det lyder rigtig spændende! Jeg kender godt til den der føgelse med at man bare vil have fed, det var nemlig også grunden til jeg selv flyttet. Jeg skulle bare vente et halvt år før jeg fik mit.

Jeg glæder mig til at høre mere om det :)

Christina sagde ...

Hvor lyder det bare spændende; nogle gange er det godt med nye ting.

Hvad er det du skal læse til? :)

Christina / frkstubba.blogspot.com

Kathrine sagde ...

Jamen det lyder da også godt. Har du så nogen ide om hvad du skal bruge det til, eller kommer det først senere?

Det er lidt modigt af dig bare at springe ud i det, uden de store overvejelser.