torsdag den 1. marts 2012

Anmeldelse: Vampyrkongen (Black Dagger Brotherhood #1)

Titel: Vampyrkongen
Org. titel: Dark Lover
Serie: Black Dagger Brotherhood #1
Forfatter: J. R. Ward
Sider: 609
Sprog: Dansk

Fra forlaget: I ly af mørket ulmer en ældgammel krig mellem vampyrer og deres fjender. Kun én gruppe kan redde vampyrarten: Black Dagger Broderskabet. For Broderskabets leder, Wrath, handler krigen ikke kun om at dræbe artens fjender, men også om at hævne den grufulde skæbne der overgik hans forældre for flere hundrede år siden. 

Da Wraths bror bliver brutalt myrdet, må Wrath tage ansvaret for hans efterladte datter: en smuk menneskekvinde, der er uvidendeom den verden hun snart skal blive en del af ...

Anmeldelse: De første 50 sider i bogen blev vendt med lynets hast. Min nysgerrighed var vakt og jeg ville have svar på, hvad der var sket og hvorfor. Desværre måtte jeg bladre og bladre og ikke finde svar før midt i bogen. Og kun for at støde ind i nye problemer. Sproget var jeg meget skeptisk overfor i starten, jeg er ikke meget for al den banden og svovlen i en bog. Det ser ikke pænt ud, det lyder ikke godt og ja, jeg bryder mig bare ikke rigtig om det. Alligevel generede det mig kun de første 20 sider, så var jeg inde i sproget. Jeg er vild med den måde, hvorpå historien fortælles så normalt, som om det bare er noget, vi allesammen har oplevet. Det giver en hel anden slags troværdighed - på trods af, der ikke findes noget som vampyrer i realiteten.
Jeg kan godt blive lidt "forarget" over, hvordan bogen markedsføres som børnebog, for det er bestemt ikke for børn! Blandt andet havde jeg ti sider i første del af bogen, hvor en sexscene beskrives udi detaljer. Lad mig være ærlig; det gjorde mig ikke noget, det var tværtimod spændende - og nyt - at en bog i denne genre, hvis målgruppe er relativt ung, tør begive sig ud på det område.
Hvis jeg sådan helt kort skal forklare, hvorfor jeg ikke - modsat rigtig mange andre - har givet bogen 5 stjerner, så er det fordi, det tog mig lang tid at blive fanget af historien, som jeg aldrig rigtig følte kom igang. Vi lærer det store persongalleri godt at kende, bliver fortrolig med en masse udtryk og bliver godt klædt på til næste bog i serien. For mig føltes denne bog som én lang prolog, men den har slet ikke skræmt mig væk, men tværtimod vakt min nysgerrighed frem mod næste bog, der i øvrigt udkommer 15/3 og hedder Din for evigt.

Karakter: 4/5

2 kommentarer:

Sabrina sagde ...

Ah det kan jeg godt se så :)

Eeyorenyk sagde ...

Åh, jeg ELSKEDE også Vampyrkongen. <3 Men jeg ved ikke hvorfra du har at den markedsføres som en børnebog? Jeg kender INGEN der påstår dét. Tværtigmod sælges den som en ungdomsbog/voksenbog, netop på grund af den sex og vold der er i. Forlaget selv gør også meget ud af at forklare at den er mere rå i det end fx Twilight. :)