mandag den 2. januar 2012

Anmeldelse: Kvinden i buret (Afdeling Q #1)

Titel: Kvinden i buret
Org. titel: Kvinden i buret
Serie: Afdeling Q
Forfatter: Jussi Adler-Olsen
Sider: 378
Sprog: Dansk


Fra bagsiden: En smuk vinterdag forsvinder den unge fremadstormende folketingspolitiker Merete Lynggaard sporløst. Medierne kaster sig grådigt over historien, og overskrifterne gætter på alt fra selvmord, mord, en tragisk ulykke og kidnapning til frivillig forsvinden. Politiet sætter straks en storstilet eftersøgning i gang – men uden resultat. Merete Lynggaard er som sunket i jorden. Først da den utraditionelle og hårdt prøvede vicekriminalkommissær Carl Mørck sættes i spidsen for Afdeling Q, sker der et afgørende skred i efterforskningen. Og snart er Carl Mørck og hans assistent Hafez el-Assad på sporet af en hensynsløs forbryder, som har lagt en hel afsindig plan.

Min mening: Nu har jeg langt om længe fået stiftet bekendtskab med Jussi Adler-Olsen. Det var på ingen måder som forventet. Jeg troede, jeg satte mig med en hæsblæsende krimi i hånden. Sådan var det slet ikke. På ingen måder faktisk. Plottet var forudsigeligt, man var på sporet af gerningsmanden allerede 150 sider inde i bogen. Jeg havde i hvert fald hurtigt gættet, at X nok havde noget med det at gøre. På den måde var historien ikke original eller sindsygt spændende. Man skulle også et godt stykke ind i bogen, før der skete noget "krimi-agtigt."

Skrivestilen i denne her bog er så original! Der er så meget humor i bogen og jeg elsker den direkte måde tingene bliver fortalt på. Måden Assads sprog er skrevet på er fantastisk! Det kunne være skrevet om, så det var mere mundret, men det var bare én af de ting der gjorde, at jeg elskede bogen! Og Carl Mørck... Meget kan man sige, men dum er han jo ikke. Idéen med, at vi følger flere sager på én gang, fungerer faktisk også rigtig godt. Jeg troede, det ville blive forvirrende, men Jussi formåede at guide os sikkert igennem. Persongalleriet er også relativt stort, men også her bliver vi hjulpet rigtig godt på vej af forfatteren.

Jeg morede mig gevaldigt med denne bog i hænderne. Det var ikke plottet, men hans fortællestil der gjorde, at jeg elskede den og at jeg nu glæder mig til at læse alle andre bøger i serien - også den nye, der udkommer i maj! En rigtig god bog at slutte det gamle år af med og starte det nye på. Mere er der ikke at sige om det!

Karakter: 4/5

11 kommentarer:

De Små Kemikere sagde ...

Fantastisk bog! Og god anmeldelse. :-)
Enig i 4/5
/Tykhans

Sidsel sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Alice sagde ...

Den bog var jeg ikke så vild med. Jeg ved ikke - plottet irriterede mig bare for meget, tror jeg. Det hele går for let...

Derudover så deltager jeg i din must-read-"udfordring", selvom det givetvis er lidt sent.

Irene E. Jensen sagde ...

Alice - Det er aldrig for sent. Har du ikke noget jeg kan linke til? :)

Anonym sagde ...

Jeg vil give dig ret i meget af det du skriver jeg elsker selv humor i bogen:D ..

Sabrina sagde ...

Kan jeg godt forstå.. Den er også rigtig rigtig god! :) Jeg håber 2'eren kommer på udsalg :)

Det er også dyrt med bogindkøb. Men hvorfor med biblioteket?

Sabrina sagde ...

Hold da op, det var ikke så lidt :P

Jeg kan slet ikke finde ud af goodreads :/

Sabrina sagde ...

Orv det vil jeg meget gerne! :D

Hehe ja også mig! :D

Alice sagde ...

http://acupofbooks.wordpress.com/2012-must-read/ - Så er jeg tilmeldt!

Sabrina sagde ...

Har sendt en venneanmodning til facebook :)
Har ikke twitter

Piskeriset sagde ...

Jeg er enig - plottet er ikke videre elegant, men personbeskrivelserne og den lune humor fænger ret godt :-)