onsdag den 11. januar 2012

Anmeldelse: The Hunger Games

Titel: The Hunger Games
Org. titel: The Hunger Games
Serie: The Hunger Games #1
Forfatter: Suzanne Collins
Sider: 454
Sprog: Engelsk

Fra forlaget: I ruinerne af det gamle Nordamerika ligger nu landet Panem, som består af tolv distrikter. Hvert år tvinger magthaverne i Panem hvert distrikt til at udvælge en pige og en dreng, som skal deltage i Dødsspillet - den årlige kamp om liv og død på direkte TV. 16-årige Kattua bor sammen med sin mor og lillesøster i det fattigste af alle distrikterne. Den dag hun står frem og frivilligt tager sin lillesøsters plads i Dødsspillet, betragter hun det som en dødsdom. Men Kattua har før haft døden tæt på, og hun er klar til at kæmpe for sit liv.

Min mening: Det er svært at læse så populær en bog, når man er så sent ude, som jeg er. Forventningerne er tårnhøje og af frygt for at blive skuffet, udsætter man tiden mere og mere. De første 100 sider sad jeg faktisk og halvkedede mig. Jeg overvejede aldrig at stoppe med bogen, der var noget der holdt mig fanget, men der skete egentlig ikke ret meget. Men herfra skal jeg love fra tempoet blev sat i vejret. Før man vidste af det, stod Kattua og Peeta (er det det danske navn?) i træningsarenaen og man var fanget! Pludselig stod de i den rigtige arena og kæmpede for liv og død. Få gange blev jeg irriteret på Kattua, hun udstilles som om hun er dum, synes jeg - og det er hun jo ikke. Der var lige en anelse for mange logiske ting forklaret, ting der sagtens kunne have været undværet, men ellers var sproget i top. Jeg er rigtig glad for, at jeg læste den på engelsk, for det virker som en bog, hvor der kan gå rigtig meget tabt i oversættelsen, der er så mange specielle (nye) ord.
Bogen er den første i en trilogi, men kan godt læses selvstændigt. Jeg synes ikke bogen slutter med en cliffhanger der gør, at man bare  læse videre og det er egentlig ret befriende. Jeg føler, jeg godt kan tillade mig at vente lidt med toeren og få læst et par bøger inden den og det kan jeg godt lide. Jeg er selvfølgelig nysgerrig på bog nummer to og hvad den overhovedet vil handle om :)

Skærer man ned i de første 100 sider og dropper de lidt for mange unødvendige forklaringer, så har man, set med mine øjne, den perfekte fantasybog. Den nye Harry Potter bliver det næppe, men den er godt deroppe af og det her kan meget vel blive bogen, der får en masse unge læsere i gang med bøgerne. 

Karakter: 4/5

1 kommentar:

Eeyorenyk sagde ...

Ja, jeg overvejer også at skippe mit job og så bare leve af pengene fra henvisninger. ;)
Det er super smart - Jeg glæder mig meget til at få testet mit af en masse steder og krydser fingre for at flere tilmelder sig, for ideen er jo rigtig god! Og jo flere tilmeldte, jo flere restauranter. :)