søndag den 4. september 2011

Håndarbejde - tag rådet

Jeg har længe været igang med hæklenålen, men det er ikke blevet til så meget, fordi jeg ikke kan læse eller se tv imens jo, men nu har jeg fundet en god middelvej: lydbøger!
Jeg holder meget af bøger og lydbøger kan være godt af og til. Så nu vil jeg sætte mig i sofaen og lytte til Jordens Søjler del 1. Der er til 19 timer... Puha, det er ret meget!
Synes bare lige jeg ville dele rådet med jer andre, der har lidt svært ved at komme igang ;) Har i øvrigt lånt fra netlydbog :)

4 kommentarer:

Katja sagde ...

Jeg har selv tænkt på det samme angående lydbøger! Rigtig smart idé!
Lige præcis læsning og strikning er de to ting, som jeg rigtig godt kan lide at bruge tid på, men de to ting hænger så godt sammen.

Det var hyggeligt at høre fra dig igen! Jeg har kun strikket siden maj sidste år. :P Tusind tak skal du have! Jeg er bare så pokkers stædig og enormt perfektionistisk, og nu er jeg simpelthen fuldkommen skudt i strik.
To gange har jeg købt en favnfuld lækker Cascade 220 uld fra henholdsvis byslavi.dk og paviyarns.co.uk. Sidstnævnte er det billigste sted at købe netop dette mærke (som i øvrigt er helt fantastisk garn, særligt hvis man vælger dem der hedder "heather"). Derudover er mine favoritter hulucrafts.co.uk og stofstedet.dk hvoraf sidstnævnte er der, jeg har købt det brune på det øverste billede i bloggen, som er helt fantastisk blødt og lækkert. Virkelig. Det er 100% babyalpaca fra Hjertegarn (Vidal Alpaca, hedder det).

Det kan næsten i alle tilfælde betale sig at købe garn i England, endda med porto og det hele. I øvrigt har jeg lige købt to nøgler håndfarvet alpacauld fra en butik på Etsy.com til en fødselsdagsgave til min mor, som er et fedt sted at finde lidt utraditionelle garner, som man ikke finder andre steder, fordi de som regel er lavet i små partier og farvet eller spundet selv. Dejlig side. Håber, du fik nogle idéer! :D

Og mht. til opskrifter så er Ravelry.com mit ultimative favoritsted. Opskrifterne er på engelsk, men det satte jeg mig også lynhurtigt ind i efter at have lært at læse de danske. Her er simpelthen alt. Ellers garnstudio.com hvor alt er gratis og dansk. :D Held og lykke.

(Det er farligt at snakke strik med mig, jeg går i selvsving...)

Tanja sagde ...

Måske du skal lære mig at hækle! :p

Er sikker på du også vil kun lære at tegne sådan.. Altså hallo.. det er min første protræt tegning.. og jeg siger dig.. En lineal er guld værd! Som du også gerne se på de første billeder så der mange prikker.. så jeg har en ide med afstand osv ;)

Tanja sagde ...

Arg skrivefejl.. Du ved hvad jeg mener ;)

Katja sagde ...

Bambuspindene er også fra stofstedet.dk. Ellers bruger jeg de vidunderlige Knit Picks udskiftelige pinde/wirer i metal - de er også bare helt fantastiske at strikke med! Hvis det skal være nemt men stadig med lidt mere udfordring end lange ligeud-stykker, så kan du jo prøve at kaste dig ud i småting som huer og sjaler, men med pæne snonings- eller andre mønstre, eller vanter, pulsvarmere o.l. hvis du ka' finde ud af strømpepinde. :) Men hvis du skal have noget nemt så lav enten noget hvor du bare strikker rundt og rundt (hue, halsrør...) eller ligeud (halstørklæde).