søndag den 23. september 2012

Anmeldelse: Sweet Evil
Titel: Sweet Evil
Org. titel: Sweet Evil
Serie: The Sweet Trilogy #1
Forfatter: Wendy Higgins
Forlag: HarperTeen
Sider: 453
Sprog: Engelsk

Fra forlaget: Embrace the Forbidden

What if there were teens whose lives literally depended on being bad influences?

This is the reality for sons and daughters of fallen angels.

Tenderhearted Southern girl Anna Whitt was born with the sixth sense to see and feel emotions of other people. She's aware of a struggle within herself, an inexplicable pull toward danger, but Anna, the ultimate good girl, has always had the advantage of her angel side to balance the darkness within. It isn't until she turns sixteen and meets the alluring Kaidan Rowe that she discovers her terrifying heritage and her willpower is put to the test. He's the boy your daddy warned you about. If only someone had warned Anna.

Forced to face her destiny, will Anna embrace her halo or her horns?

Anmeldelse: Jeg har ventet i rigtig lang tid på at læse den her bog, faktisk helt op mod et år. Alt i mig har kriblet, efterhånden som alle andre læste den. Endelig blev det så min tur.
Det første jeg tænkte var Twilight. De der kender mig ved, at jeg ikke just er fan af den serie, så for mig var det ikke særlig positivt. Jeg fortsatte dog og er glad for jeg gjorde det, for midten fungerede fint. Hen mod slutningen blev historien desværre lidt flad (igen). Der er flere gode elementer og et stort potentiale gennem det meste af bogen, desværre føler jeg bare ikke Higgins fik udnyttet det så godt.
Persongalleriet starter med at udfolde sig stort og flot, men også her gemmer bogen på flere skuffelser; det bliver hurtigt forudsigeligt, hvordan de forskellige karakterer reagerer i situationerne og man sidder hele tiden med følelsen af, at man vidste hvordan de ville agere. Det er rigtig ærgerligt.
Sprogmæssigt set er det heller ikke et mesterværk, men det gør mig ikke så meget. Det kan være helt befriende af og til at læse noget, der bare kører derud af uden kringlede veje.
Desværre må jeg også sige, at Kaidan var en person jeg glædede mig rigtig meget til at læse om, men som jeg faktisk ikke fik ret meget af. På trods af, han var lige så forudsigelig som resten af persongalleriet, så lærte man ham alligevel ikke rigtig at kende.
Jeg havde meget høje forventninger til denne bog og jeg ved jo godt, det er farligt. Det er til dels også derfor, jeg blev så skuffet. Jeg havde forventet mig meget mere af denne bog, end hvad jeg fik. Og vil jeg så læse resten af trilogien? Jeg ved det ærlig talt ikke. Det må tiden vise. Højt at flyve, dybt at falde.

3 +'er: 
- Coveret.
- Patti (en karakter i bogen).
- Konceptet omkring de farver der omgiver personerne Anna ser.

3 -'er:
- Alt for lidt Kaidan.
- Twilight associationer i starten, samt sproget.
- Kliché på kliché.

Karakter: 3/5

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ej hvor sjovt, at du har det på samme måde :P Det er bare noget man bliver nød til, selv man ikke gider *suk* Hvordan går det enlig med at finde et sted at bo?

Tak hvor er du sød :)
- Men det er nu ikke så slemt, som det måske lyder. Det var også kun noget som jeg kom til at tænke på fordi jeg selv var til bryllup den anden dag.

Anonym sagde ...

Nej det er lige det, jeg synes altid at der bliver rodet igen, efter 2-3 dage :P

Det er jeg ked af at høre :/ Jeg håber at du snart finder noget, det er nu heller ikke så nemt at finde noget her på Sjælland.

Det er en lidt længere historie. Min mor og ham blev skilt, for 2 år siden, og siden da har jeg kun set ham 1-2 gange om måneden. I mellem tiden har min mor fået en ny, kæreste (som er rigtig flink) og ham er jeg mere og mere, jo mere jeg er sammen med mor. Men han bliver aldrig en far for mig. såå ja :)