onsdag den 22. juni 2011

Anmeldelse: Mit liv som tyv


Titel: Mit liv som tyv
Serie: Heist Society #1
Forfatter: Ally Carter
Sider: 320

Fra bagsiden:
Da Katarina Bishop var tre år, tog hendes familie hende med til Paris. Ikke for at se byen – men for at plyndre Louvre! Da hun var syv, stjal hun de østrigske kronjuveler. Og som teenager er der ikke det kunsttyveri i verden, Katarina ikke har været med til.

Men da hun fylder 15, forlader hun sin familie for at starte et normalt liv uden for det internationale kupmiljø. Det er lettere sagt end gjort …

Kort efter får en dødsensfarlig mafiaboss stjålet fem uvurderlige malerier. Kun én i verden er dygtig nok til sådan et kup: Katarinas far. Problemet er bare, at han ikke har gjort det!

For at frelse sin far fra den visse død er Katarina tvunget til selv at opspore den rigtige tyv. Med mafiaen og Interpol i hælene har hun nu to uger, et team af teenagere og forhåbentlig nok talent som tyv til at stjæle malerierne tilbage.

”Heist Society” er første bind i Ally Carters nye serie om teenageren Katarina Bishop, der er opvokset som mestertyv. Næste bind udkommer til efteråret.





Min mening:
Jeg vandt den her bog i Majasols giveaway, så tak for det :) Jeg gik i gang med bogen i dag, med forventninger om, at det var en middelmådig bog for yngre folk end mig. Jeg var ikke synderligt begejstret for at gå i gang med den faktisk. Efter ca 25 siders læsning begyndte det dog at blive ok, det lød mere og mere spændende. Selve handlingen er der ikke så meget over og sproget henvender sig også til lidt yngre læsere, men det er en dejlig let bog når man nu, som jeg, ligger syg.
Plottet var forholdsvis gennemskueligt ret tidligt i historien, men der var alligevel et par overraskelser (som jeg selvfølgelig overlader til jer selv at opdage), som gjorde at den var okay.

Meeen, ret skal være ret! Helt dårlig kan den bestemt ikke have været, når jeg nu fik den læst på bare én dag - hvor jeg oven i købet har ligget syg. Jeg er ikke sikker på, hvad det er, men jeg ville godt bare have den færdig, den var alligevel lidt sjov. Og det giver altså lige lidt ekstra point.
Alt i alt en super bog for de 14-16-årige eller hvis du bare mangler lidt let sommerlæsning. Jeg går sikkert også ud og køber den næste bog i serien når den kommer...


Karakter: 4/5

1 kommentar:

Maja sagde ...

Jeg er super glad for, at du kunne lide den, Irene! :)

Og god bedring. :)